Cei care fac si cei care stau pe margine

Oamenii se impart in doua categorii: cei care fac lucruri si cei care discuta despre ele.

Actionarii si observatorii.

Actionarii sunt firi mai dintr-o bucata, oameni nonsalanti, care nu ezita sa faca lucruri. Pe de cealalta parte, observatorii sunt oamenii fricosi, cei care ezita si isi iau doar cate o felie mai mica si prefera sa stea pe margine din teama ca ar putea esua si li se va destrama firul lor subtire de incredere.

Actionarii ies in lume si vorbesc cu necunoscutii, observatorii sunt in cercul lor restrans si nu vorbesc cu oricine.

Actionarii asculta muzica si se bucura de ea indiferent de gen. Observatorii isi dau cu parerea despre cine e comercial si cine nu.

Cei din prima categorie sunt intr-o continua miscare si fac miscare, merg la alergat si la sala. Observatorii isi dau cu parerea despre cine ia steroizi si proteine.

Cei care fac lucruri nu prea au timp de lectura, pentru ca traiesc lucrurile. Observatorii merg la biblioteca si citesc despre ce fac altii.

Nu spun ca e daunator sa citesti – e chiar util, doar ca trebuie sa ai un raport pozitiv intre lucrurile pe care le traiesti si pe cele care le citesti.

Majoritatea filozofilor au fost observatori. Multi dintre cei celebri au avut pe langa ei actionari, dar au preferat sa ramana la stadiul de a ramane pe margine si a-si da cu parerea.

Cei care fac lucruri gresesc si dau cu capul de multe ori, dar e mai bine sa gresesti pentru ca greseala este o sansa de a invata si de a te forma. Observatorii raman la un stadiu minimal de experienta de viata.

Cei ce actioneaza au ce povesti nepotilor la batranete. Cei care raman pe margine le vor spune nepotilor sa se fereasca de cei din prima categorie.

quote-David-Joseph-Schwartz-to-fight-fear-act-to-increase-fear-169068

Advertisements

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.