Problema imigrantilor musulmani

Primul contact direct ce l-am avut cu arabii a fost cand am abordat o tipa araboaica intr-un local. Tipa niciun gest, niciun raspuns.
Incerc in engleza si tipa incearca sa imi ofere feedback, dar apare prietenul ei si imi spune “please let her go, i’m very jealous“.

Problema imigrantilor musulmani

In ultimele zile pe canalele de televiziune sunt intens dezbatute stiri despre imigrantii ce pleaca din tarile lor natale, in special din Siria.

Unde pleaca? Spre civilizatie, spre tarile dezvoltate din Europa, ca Germania, Anglia, Olanda etc.

Tarile din Europa sunt luate oarecum prin surprindere, iar problema imigrantilor devine un laitmotiv, asa cum era si problema evreiasca inainte de izbucnirea celui de al Doilea Razboi Mondial.

Ca sa intelegem mai bine treaba cu imigrantii, trebuie sa vedem care sunt problemele lor, in primul rand. Sa ne referim la cei din Siria, sa vedem care este situatia in Cornul Abundentei.

Pe scurt, datele problemei:

Acum cativa ani, un negustor din Tunisia (Mohamed Bouazizi) si-a dat foc in plina zi, in semn de protest fata de nemultumirile si umilintele ce le-a indurat din partea statului.

Acest gest a dat startul unor revolte in majoritatea statelor din Nordul Africii si din Orientul Mijlociu, revolte cunsocute ca Primavara Araba.

Mai avem:

 • Bashar Al-Assad
 • Bashar-al-Assad_

  Presedintele Siriei, un personaj controversat, care ar fi impus un regim dictatorial in tara sa.

  Prin 2011 au inceput protestele impotriva regimului lui Assad si impotriva camarilei sale.

  Mişcarea de protest din martie cerea, fără succes, reforme democratice. Regimul a declanşat o reprimare brutală a opoziţiei, calificând sistematic opozanţii şi rebelii drept “terorişti” şi refuzând să admită existenţa unei revolte populare. Contestarea populară s-a transformat apoi în insurecţie armată

  După un an de zile bilanţul morţilor din Siria ajunsese la 8.500 de persoane, majoritatea civili, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului. Cifrele la 15 martie 2011 erau: 8.500 morţi, 1,5 milioane de persoane au nevoie de ajutor alimentar, 25.000 de refugiaţi sunt înregistraţi în ţările vecine şi între 100.000 şi 200.000 de persoane sunt strămutate în interiorul ţării, potrivit ONU.

  via

  Multi rebeli morti, multi civili morti, dar sunt ucisi si cativa membrii din familia lui Assad. Spiritele sunt incinse. ONU vegheaza. Se cer decizii pentru indepartarea regimului lui Assad.

 • Rusia
 • Este cunoscut faptul ca Siria si Rusia erau aliati strategici inca de prin anii ’50, drept urmare Moscova s-a opus planului international de indepartare a regimului de la Damasc.

 • Fratia Musulmana
 • fratia musulmana

  Una dintre cele mai vechi organizatii politice musulmane din lume, prin membrii sai a fost prima grupare care in Siria a trimis mesaje de avertizare lui Assad, cu referire la doleantele poporului.

 • Civilii sirieni
 • Multi tineri se mobilizeaza cu ajutorul facebook si intaresc protestele.

 • Armata Siriana Libera
 • armataa siriana libera

  Formata din comandanti si soldati ce au parasit armata Siriei si s-au regrupat pentru a lupta impotriva regimului.

Acestea sunt ingredientele perfecte pentru un razboi civil.

Urmeaza sanctiuni politice/economice impotriva Siriei, tara fiind chiar suspendata din Liga Araba.

Assad nu vrea sub nicio forma sa plece si acuza tarile vecine de complot.

Tarile vecine precum si Rusia trimit armament in Siria. Fiecare pentru prietenii sai.

Prin 2012 se nasc suspiciuni cum ca in conflictul armat, pe langa fortele regimului si fortele Armatei Siriene libere, mai exista inca o parte implicata.

Conflicte armate incep sa apara si in afara granitelor siriene.

Regimul este sustinut si de grupari ca Hezbollah sau tari ca Rusia, Iran, China, Coreea de Nord.

Fortele opozitiei sunt sustinute de Qatar, SUA, Franta, Turcia, Arabia Saudita etc.

Un adevarat talmes balmes are loc in Siria, de unde cel mai mult au de suferit civilii:

Din toata degringolada asta isi face simtita prezenta ISIS sau Statul Islamic. Acest ISIS nu se rezuma doar la Siria, ci are membri in toate tarile arabe.

Gruparea a luat fiinta din jihadisti afiliati in trecut la Al-Qaida, multi antrenati si dotati cu arme de catre SUA.

Ca ISIS este o creatie americana intentionata, sau ca ISIS este o creatie americana scapata de sub control, ramane de vazut.

ISIS există și a crescut mai puternică pentru că „șoimii” din partidul meu au oferit arme fără discernământ. Ei i-au creat pe oamenii ăștia. ISIS este peste tot în Libia pentru că aceiași „șoimi” au fost încântați de războiul lui Hillary Clinton din Libia. Au vrut și mai mult ca ea.

– vorba unui republican

Avand cele de mai sus, e normal ca cetatenii sa vrea sa plece.

Din 2011 au plecat vreo 10 milioane de sirieni. Multi in tarile vecine, iar multi au luat calea spre Europa.

Acum in 2015 sunt cateva sute de mii ce vin din Siria, Afganistan, tari africane spre civilizatia din Europa.

Multi se ineaca prin Marea Mediterana, multi ajung cu barcile lor gonflabile pe insule grecesti, dupa care prin Macedonia, ajung sa ia calea tarilor din Vest.

Cine este de vina pentru toata situatia asta?

In primul rand sunt chiar ei, cetatenii obisnuiti, care au asistat pasiv la consolidarea regimurilor dictatoriale, corupte si religioase din tara lor. De vina e Mohamed si islamismul cu legile lui stupide. De vina sunt iarasi oamenii, care nefiind educati si fiind habotnici, au permis in decursul zecilor de ani sa se ajunga la asa ceva.

Asa cum o boala nu o tratezi din timp, ea se agraveaza, iar la final iti da decisiva.

Asa cum noi romanii suntem de vina ca l-am trimis pe Iliescu in finala de doua ori, asa si musulmanii au o vina colectiva pentru ca au stat bezmetici si au bajbait in mediul conturat de invataturile Coranului.

Aceasta este problema de fond.

Unii privesc problema imigrantilor cu empatie pentru ca se lasa induiosati de imaginile cu parinti cu copii ce incearca sa treaca de sarma ghimpata.

Altii privesc situatia mai detasat.

Altii considera ca Europa va pica testul de moralitate, si admira faptul ca acei oameni cu copii in brate risca totul.

Altii vad ca este si ceva dubios la mijloc – existenta membrilor ISIS in grupurile de refugiati.

Altii merg la scenarii mai sumbre (Eurabia) presupunand ca in cateva zeci de ani in ritmul asta Europa va fi islamizata.

eurabia-1-500x488

Problema cu acesti oameni nu este ca sunt arabi, sau mai inchisi la culoare. Problema e ca majoritatea sunt prosti si indoctrinati religios.

Multi sunt frustrati sexual de faptul ca femeile li s-ar putea vreodata opune si sunt indignati de imaginea femeii occidentale si vor face tot ce le sta in putinta sa schimbe lucrurile si sa le aduca in epoca de piatra pe oriunde vor merge.

Eu ma intreb, daca fugi din calea razboiului, daca esti dispus sa risti totul, sa treversezi marea cu barca, mai ai timp sa iei si un selfie-stick cu tine?

Kos-imigranti grecia

Vom vedea cum gestioneaza Europa aceasta criza.

Advertisements

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s