Cei care iau si duc si’acasa

Toata ideea articolului de fata a pornit de la un articol ce l-am citit despre povestea de succes a dozatoarelor TEC. Stiti voi cand erati mai mici, mergeati la sifonarie si va umpleati sticla cu sifon sau cu aroma de suc amestecat cu sifon.

In weekenduri erau adevarate cozi la TEC.

dozatoare tec
*sursa foto

Antreprenorul ce a facut posibila afacerea este un roman care a fost plecat in America inainte de ’89, iar dupa revolutie a venit cu experienta si a exploatat nevoia de consum a romanilor. Un popor curios care incepea sa guste din deliciile capitalismului.

De ce a avut afacerea cu sucul la TEC un asa un succes pe aceste meleaguri?

Antreprenorul ne explica:

Sistemul ăsta de vânzare a băuturilor prin dozator n-a fost, bineînţeles, invenţia noastră. Era practicat afară, dar modul în care s-a implementat acest sistem în România, faptul că oamenii veneau şi cumpărau cu sticlele… Acest obicei, de a veni cu sticla de acasă să o umpli la cofetărie, a apărut la noi. A fost ceva unic în lume. Modelul a fost încercat şi în alte ţări, dar n-a mers.

[producatorilor de dozatoare]Nu le venea să creadă că lumea venea şi făcea coadă la dozator ca să îşi umple o sticlă de doi litri şi să o ia acasă. Peste tot în lume, clienţii se duc într-un loc unde există dozator, cumpără suc şi îl beau acolo. Aici, chestia nouă era că oamenii veneau şi îşi luau acasă.

Poate privatiunile la care a fost supus poporul in ultimii zeci de ani din comunism, sau poate este ceva unic in esenta romanilor care ii face sa ia si sa duca si acasa

*via

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s