Timpul va rezolva lucrurile, nu politica

timpul-va-rezolva-lucrurile-200x140

Timpul va rezolva lucrurile, nu politica

Este a doua zi dupa primul tur al alegerilor prezidentiabile din anul 2014, iar televiziunile, ziaristii si facebookul colcaie de pareri si discutii.

Ca la fiecare alegeri incep sa se faca aliante. Sa se faca o majoritate si o opozitie. Aceeasi poveste la fiecare 4-5 ani, si ziaristii si jurnalistii discuta de parca ar fi totul normal ca aceste aliente sa se formeze, tot cu aceeasi oameni dintr-o tabara in alta.

Papagalii de la Antena 3 o tin pe a lor cu “Basescu e de vina“. S-a vehiculat chiar ideea de a-l suspenda pe Basescu in ultima lui zi de mandat.
S-a vehiculat si cum ca romanii din diaspora ce au stat ore in sir la cozi si nu au putut vota, au fost defapt instigatori cu pancarte(tot oamenii lui Basescu). MAE nu poarta nicio vina. Dupa aia s-a declarat ca Titus Corlatean pleaca daca nu rezolva problemele de la voturile din diaspora etc.

E faza de total dispret chestia cu cei care au stat la cozi – romani care pleaca afara, muncesc si trimit bani in tara ca sa ii fure handicapatii de la guvernare, ajung sa fie batjocoriti pentru ca existe posibilitatea sa nu voteze cu Ponta.
De ce ar vota cu Ponta? Ei nu au nevoie de pungi cu faina si ulei si fiind plecati pe afara mai vad un pic si altfel de democratie.

In alta oridine de idei Monica Macovei e in viziunea lui Ponta – un fel de stat islamic.

Asa arata rezultatele la voturi pe judete:

rezultate-voturi-pe-judete-300x195

Se observa diferenta dintre oamenii cu o minte mai deschisa si oamenii indobitociti si dependenti de ajutoare sociale. Una e influenta austro-ungara si alta e influenta fanariota si rusa.

Societatea romaneasca are o paleta foarte diversificata.

Exista oameni care au votat cu Ponta – de obicei batrani si inculti, needucati, abonati la ajutoare sociale, tigani.

Exista oameni ce au votat cu Klaus neamtul, pentru ca e neamt, sau pentru ca pare mai echilibrat, sau pentru ca a facut lucruri frumoase in Sibiu, sau pentru ca asa li s-a spus de mai marii de la partid.

Exista oameni care au votat cu Tariceanu pentru ca l-au confundat cu Ponta.

Exista oameni care au votat cu Udrea pentru ca au IQ de tractoristi libidinosi.

Exista oameni care au votat cu Dan Diaconescu, pentru ca acum ceva vreme le-a placut sa se hlizeasca la OTV si nu ii prea duce capul si pun botul la populisme ieftine.

Eixsta altii care au votat cu Monica Macovei, printre care si noi. Unii am votat pentru ca ne-a placut ca a intrat Voiculescu la parnaie. Altii pentru ca avem bun simt. Altii pentru ca sunt hipsteri, cine stie.

Oricum e trist faptul ca prezenta la vot in mediul urban a fost de doar 50%.

De ce spun ca timpul va rezolva lucrurile si nu politica?

Pentru ca dupa ’90 cand PSD-FSN au avut majoritate zdrobitoare, an dupa an au scazut in sondaje. Iar cu timpul au aparut cetateni si candidati gen Luisa.

Acum e un scor mic in comparatie cu ceilalti candidati, dar avand in vedere faptul ca toata campania dansei a durat vreo doua luni si nu a avut partide in spate, doar prieteni si voluntari – e un semn de mai bine.

Cu siguranta pe sfarsitul deceniului, lucrurile se vor schimba in mai bine. Si din cauza ca o parte subtire a societatii se mai desteapta si totodata pentru ca multi pensionari vor fi in coparseu pe atunci.

Timpul va rezolva lucrurile…

One thought on “Timpul va rezolva lucrurile, nu politica

  1. Pingback: Romania face urmatorul pas cu Iohannis | URMATORUL PAS

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s