Timpul saracilor

Cateva fragmente dintr-un articol scris pe TEDOO.RO – un site pe care vi-l recomand, mai ales pentru cei pasionati de tarile asiatice.

Timpul saracilor

Ultima oară când am verificat, timpul era singura resursă neregenerabilă și neînlocuibilă din lume. Viețile noastre funcționează pe bază de timp, care se consumă cu fiecare miime (sau meme) de secundă. Banii se fac, motorina poate fi substituită cu biodiesel, până și reputația se poate repara, mai ales într-o epocă atât de plină de uitare.

Dar fabrici de timp nu există. Nici bănci de la care să iei timp cu împrumut. Timpul este cea mai prețioasă resursă pentru ființele vii. Iar aceia dintre noi care nu au timp sunt cu adevărat săraci.

[…]

no-time timpul saracilor

*sursa foto http://www.ideachampions.com/weblogs/archives/2010/04/time_or_no_time.shtml

Carpe diem/Trăiește-ți clipa este una dintre cele mai periculoase idei ale zilelor noastre. Am fost curios să aflu de unde vine implacabilitatea cu care este rostită pe la orice colț de discuție. De nicăieri. E o jumătate de vers dintr-o odă a poetului latin Horațiu. Tot versul sună așa: “Culege clipa și încrede-te cât mai puțin în ziua care vine”. Pus în context, carpe diem nu îndeamnă la hedonism, ci la responsabilitate față de timp, la construirea viitorului începând cu prezentul.

Citeste tot articolul aici: Timpul saracilor

Advertisements

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.