Niggas in Paris

Niggas in Paris

Si din pacate nu vorbim despre melodia lui Kanye West… vorbim de pata neagra lasata Romaniei in Europa de tigani , pardon, “romi“, ca imi iau amenda usturatoare…

tigani-in-paris

Trei copii îmbrăcaţi doar în lenjerie de corp alergau pe iarba din grădinile Trocadero, în Paris, iar puţin mai târziu au început să se scalde în fântâna publică. Copiii erau toţi băieţi, de etnie romă. Mici, cu urechi proeminente şi cu părul ras pe părţile laterale, cel mai tânăr nu aveam mai mult de zece ani. Cel de-al doilea avea un chip frumos, era stăpânit de energie şi afişa o atitudine nervoasă. Avea 12 ani. Iar cel mai mare, aproape 15 ani, mai durduliu şi rotund. Foarte entuziasmaţi, cei trei râd cu zgomot şi se stropesc cu apă folosindu-se de o găleată din plastic. De jur împrejur, mulţi parizieni şi mai ales turişti. Cu toţii aruncă priviri uimite, dezaprobatoare.

La câţiva metri distanţă de copii, un cuplu de tineri chinezi proaspăt căsătoriţi se pozează în faţa sculpturii „La joie de vivre” a artistului francez Léon-Ernest Drivier. Copiii se apropie, aparent timizi. Nu după mult timp, devin batjocoritori. Fără prea multe regrete, unul dintre cei trei aruncă o găleată de apă murdară înspre cuplul neştiutor. Uzi leoarcă, chinezii rămân fără nicio reacţie şi fără niciun cuvânt. Francezii, de asemenea. Apoi, în scenă apare o fetiţă de numai doi ani, în rochie înflorată, împreună cu mama sa, însărcinată în câteva luni. Se aud ba crize de plânsete, ba hohote de râs: romii traversează fântâna şi se îndepărtează fugind în altă direcţie.

Citeste stirea integral AICI.

CUM AU SPERIAT PARISUL MINORII ROMI

One thought on “Niggas in Paris

  1. stiu poza, e facuta de un utilizator de pe virtualtourits, is tigani bosniaci, mai calmati-va odata si voi cu tot ce e tigan vine din romania ca dati numai apa la moara , .ap[ropo, nu exista nici o amenda pentru utilizarea denumirii corecte de ‘tigan’ ,cea de ‘rom’ fiind o denumire abuziva pentru ca induce in eroare.

    Like

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s