Imperativul hedonist

IMPERATIVUL HEDONIST

Hedonismul – reprezinta o conceptie etica potrivit careia scopul vietii este placerea, desfatarea si eliberarea de suferinta.

Imperativul hedonist sustine ideea cum ca ingineria genetica si nanotehnologia vor elimina toate formele de suferinta din toate formele de viata.

Acest proiect abolitionist este considerat extrem de ambitios , dar posibil din punct de vedere tehnologic. Rational din punct de vedere instrumental si o necesitate morala. Caile metabolice din care rezulta durerea si suferinta, au evoluat din cauza ca au facut obiectul formei genelor noastre din mediul ancestral. Acestea vor fi inlocuite cu un alt gen de arhitectura neuronala – un sistem motivational bazat pe gradiente de beatitudine si extaz.

Stari de sublima bunastare sunt destinate pentru a deveni etalon genetic preprogramat de sanatate mentala.

Se prezice ca ultimele experiente neplacute ale omenirii fac obiectul unei date ce se poate stabili cu aproximatie in viitor.

Acum doua sute de ani, analgezicele sau calmantele nu erau cunoscute omenirii. Ideea cum ca ar exista ceva substante care ar putea calma sau lua durerea, parea absurda oamenilor. In ziua de azi in majoritatea tarilor dezvoltate din punct de vedere tehnologic, se folosesc medicamentele pentru dureri, ca un obicei.

Potrivit proiectului “Imperativul hedonist“, tot ceea ce percepem noi ca durere fizica, poate fi exilat din vietile noastre de zi cu zi.

Fezabilitatea implementarii acestui proces de abolire, tine de chestiuni de ordin social si etic.

Citeste mai multe despre acest proiect, mai jos

Imperativul hedonist

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s