OLD DIRTY BASTARD

Old dirty bastard

10665_ODB_diggingfordirt

Sau pe scurt – ODB-originar din Staten Island, NY, este unul din membrii fondatori ai legendarului grup hip-hop, Wu Tang Clan.

Probabil cel mai controversat dintre membrii Wu Tang, pe de o parte din cauza stilului sau haotic de a livra rimele, iar pe de alta parte din cauza vietii personale scandaloase.

S-a facut cunoscut in underground’ul NY cu piesa “All in together now” alaturi de ceilalti doi membri fondatori Wu, Rza si Gza. Imediat dupa aceasta, urmatorul pas a fost ca cei trei sa mai adauge cativa membrii grupului si sa formeze binecunoscutul clan Wu Tang.

wu-tang_clan-300x237

Odb a avut mult succes si cu albumul lui solo, Return to the 36 Chambers: The Dirty Version, piese remarcabile de pe el fiind: “Brooklyn Zoo” sau “Shimmy Shimmy Ya”.

Vizionati aici videoclipul piesei Brooklyn Zoo..versuri grave, livrate intr-un stil vulgar, specific timbrului Ol’ Dirty

Pe langa coaborarile cu membrii Wu Tang Clan, Odb a mai lucrat cu Mariah Carey, Kelis, Insane Clown Pose, Jon B si altii.

Al doilea album solo a fost lansat in ’99, s-a bucurat de succes dar si de multe critici.

A avut probleme cu drogurile, iar cu legea mai mult de ogramada..a fost arestat de nenumarate ori si a si servit timp in puscarie.

A murit in 2004 de supradoza.

Multi il contesta ca fiind instabil mintal, dar cei apropiati au gasit destule motive sa il aprecieze pe Odb.

In ciuda stilului sau agresiv, rapperul a dat dovada de multe ori de o sensibilitate pronuntata, celebru fiind incidentul in care acesta a salvat o fetita dintr-o masina in flacari si a dus-o la spital, si el suferind arsuri. Odb a revizitat-o pe fetita la spital de mai multe ori, folosind nume false pentru a evita presa.

Bun sau rau, controversat sau nu, Old Dirty Bastard a lasat o amprenta insemnata in grupul Wu Tang si in hip-hop’ul din New York.

rip-odb-266x300

Odihneasca’se in pace !

Pana una alta, faceti cunostinta cu unul dintre fii artistului, Young Dirty Bastard, care isi propune sa o ia pe urmele tatalui sau…in materie de muzica 😀

young_dirty_bastard-frank-225x300

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s