Arta Razboiului Modern

Arta razboiului modern

art_of_war-300x222

Suntem singurele animale ce tin cont de rase…Razboaie de la sabii de otel la sabii laser…Intentii ascunse in spatele zambetelor false.

Acum cateva mii de ani un general chinez renumit, pe nume Sun Tzu, a lansat un tratat de strategie militara, intitulat “Arta Razboiului”.

the-art-of-war-by-sun-tzu-bamboo-copy-259x300

Ideile din aceasta carte au fost folosite de diverse armate, in campanii in trecutul Chinei si nu numai.

the-art-of-war-by-sun-tzu-bamboo-copy-259x300

Sun Tzu zicea: ” Razboiul este o problema de o importanta vitala pentru Stat, domeniu al vietii si al mortii, calea care duce spre supravietuire sau spre nimicire. E neaparat necesar sa fie studiat temeinic.

In ziua de azi sabiile de otel sunt inlocuite cu manevre politice.
In ziua de azi prima faza a razboaielor se tine pe cai diplomatice, se face subjugare prin imprumuturi (gen FMI), in ultima faza facandu’se apel la forta.

In trecut, plecai la razboi pentru ca iti trebuiau resursele de pe teritoriul vecinului, ca sa sustii propria populatie si economie.

In ziua de azi nu mai e nevoie sa trimiti trupe invadatoare, pentru ca poti sa manipulezi conducatorii vecinului , trimiti corporatii mari pe teritoriul acestora pentru a-i exploata resursele. (-vezi Rosia Montana)

Un pasaj ce mi-a atras atentia din Arta Razboiului, suna in felul urmator :” Planurile si proiectele destinate sa faca rau inamicului nu sunt cantonate in cadrul unei metode deosebite. Ori indepartati din anturajul lui inteleptii si virtuosii, cu scopul de a nu mai avea consilieri, ori trimiteti tradatorii in tara lui pentru a-i sapa administratia. Sau datorita unor inselaciuni viclene, indepartati ministrii de suveranul lor. Sau trimiteti agitatori indemanatici pentru a incita populatia si a-i delapida bogatiile. Sau oferiti-le muzicieni si dansatori imorali pentru a le schimba obiceiurile. Sau dati-le femei frumoase pentru a-i face sa-si piarda capul“.

Cam asta a fost pe la noi prin Romania dupa Revolutie.
Au murit tineri cu speranta ca vor lasa o tara mai buna… dar defapt ne-am vandut , iar sforile se trag din afara.

PuppetMaster-300x284

De aia avem incompetenti pe terenul politic, pentru ca tinerii cu potential sunt atrasi in afara, iar in tara raman plevele usor coruptibile.

De aia administratia e subreda, pentru ca imitatiile de romani tradeaza usor.

De aia populatia e asa confuza (” da eu..cu cine votez?”) pentru ca apar tot felu de secte, de agitatori politici ce te trimit in strada cu diverse pancarde, iar tu nici nu mai stii ce sa crezi.

harold-camping-apocalipsa-300x181

De aia mai putin de jumatate din elevi au promovat la bac, pentru ca avem tot felu de muzicieni si dansatori imorali care ne schimba esenta.

Femei frumoase nu trebuie nimeni sa ne dea, pentru ca avem destule, dar le exportam ca prostii.

prostituate-300x206

…oricum, va recomand cartea Arta Razboiului, de Sun Tzu pentru ca strategiile militare descrise in ea pot fi adaptate pentru evolutia dumneavoastra personala.

credite articol : versuri Vlad Dobrescu, citate Sun Tzu

2 thoughts on “Arta Razboiului Modern

  1. am tot trecut peste carte, desi o am in biblioteca, din ignoranta poate, dar asta seara incep sa o citesc. superba postarea. bine punctate ideile. te trec in blogroll caci mi-au placut si postarile mai vechi.

    Like

Tu ce crezi despre asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s